Igralište za odrasle

Koncept je vrlo jednostavan: art terapija u svom najnežnijem obliku – čist kreativni izražaj bez ulaženja u terapijske procese i bez korišćenja terapijskih tehnika. Samo ćemo se igrati sa art materijalom i kreativno se ispoljavati na različite načine.

Ipak, nije vam potreban talenat ili umetničko iskustvo.

Šta je ekspresivna art terapija?

Ekspresivna art terapija je multimodalni pristup – pored takozvane plastične umetnosti (slikanje, crtanje, vajanje, pravljenje skulptura) otvara mogućnost korišćenja bilo kog medijuma kreativnog izražaja. Moguće je u terapijsko okruženje doneti elemente poezije, pisanja priča, pozorišta, pravljenja lutaka, performansa, pokreta, plesa, pevanja, sviranja muzičkih instrumenata ili drugih načina da se proizvede zvuk, igre u raznim oblicima i tako dalje.

Više o tome šta je ekspresivna art terapija – pročitaj ovde

BESPLATNO UVODNO PREDAVANJE

U sredu 15.12 u 18h imaš priliku da čuješ „živu reč“ o tome kako će funkcionisati igralište za odrasle. Predavanje će biti online. Prijave na mail radionice@leela.rs

Prvi susret uživo kada počinjemo da radimo je sreda 22.12. u 18h. Susreti su nezavisni jedni od drugih i ići će dinamikom 1-2x mesečno. Cena jednog susreta je 1500rsd.

Prijave na mail radionice@leela.rs

LOKACIJA I TERMINI SUSRETA

Radionice su uvek u istom terminu: sredom 18-20h. Ovi susreti se dešavaju uživo. Na adresi Siva stena 10, Voždovac, Beograd. Matrijal je obezbeđen. Termini će biti najavljeni na društvenim mrežama i newsletteru, pa pratite, evo linkova:

Facebook | Instagram | Newsletter

Besplatno uvodno predavanje: sreda 15.12. u 18h. Ovo predavanje će biti online – zoom. Prijave na mail radionice@leela.rs

KAKO IZGLEDAJU SUSRETI

U prostoru u kome ćemo se okupiti nalazi se najrazličitiji art materijal (papiri, tempere, glina, magazini, makaze, kanap, lepak, krep papir itd.). Kada se okupimo sešćemo u krug da vidimo kakve su nam potrebe tog dana i potom pristupiti izradi nekih “umetničkih dela”. Ona ne moraju biti lepa niti zadovoljiti bilo kakav kriterijum. Bitno je samo da iznesemo nešto svoje autentično na površinu, U zavisnosti od potreba grupe, nekada ćemo raditi samostalno, nekada zajedno, blagovremeno ćemo uvoditi različite modalitete ekspresije – teatar, pravljenje maski, muziku, pokret, pisanje… Nećete biti prepušteni sami sebi i “anksioznosti belog platna”. Ja ću biti tu da podržim vaš kreativni proces.

Za mene je art terapija nešto drugo. Obično uključuje terapijske procese i naš realni život. Ali ne i u igralištu za odrasle. Ovde nećemo to raditi. Samo ćemo se izražavati kroz različite umetničke modalitete i uživati u autentičnoj ekspresiji.

Na kraju svakog susreta podelićemo kako nam je bilo iskustvo i šta nam je potrebno pre nego što se pozdravimo.

ŠTA DOBIJAMO UČEŠĆEM?

  • slobodu da se izrazim kreativno iako možda nisam umetnik/ca po profesiji
  • priliku da se igramo
  • iskustvo istraživanja svojih mogućnosti izražavanja kroz različite umetničke modalitete
  • isceljenje i zadovoljstvo koje donosi praktikovanje umetničkog izražavanja

ZA KOGA SU OVE RADIONICE?

Za sve radoznale, na putu samospoznaje, za kreativce i inhibirane kreativce, za dobronamerne, sposobne da funkcionišu u grupi, za ekstroverte, za introverte. Nije potrebno umetničko iskustvo ili talenat.

ZA KOGA NISU?

Nije u pitanju škola crtanja. Nećete dobiti nikakve instukcije o tome na koji način se treba izražavati. I nije u pitanju terapijska grupa, nećemo ulaziti u razgovor o intimnim temama. Samo ćemo se igrati.

UKOLIKO VAM JE POTREBAN IPAK MALO VIŠE TERAPIJSKI USMEREN RAD

Pogledajte stranicu – Kontinuirana grupa za ekspresivnu art terapiju

VODITELJKA IGRALIŠTA ZA ODRASLE

Mina Miljković – psiholog, praktičarka ekspresivne art terapije, na edukaciji iz Geštalt terapije

Više o meni pročitaj na stranici

INFORMACIJE I PRIJAVE

radionice@leela.rs

060 329 34 84

ŠTA AKO PROPUSTIM NEKI SUSRET

Susreti su potpuno nezavisni. Prijavljujete se za svaki pojedinačno.

CENA

Cena jednog susreta je 1500rsd.