O meni

Po struci sam psiholog i moja najveća profesionalna strast je ekspresivna art terapija. Menadžer sam edukacije za praktičare ekspresivne art terapije po metodu dr Avija Goren-Bara u Beogradu, a ja sam je pohađala u Zagrebu. Na edukaciji sam za geštalt terapeuta u školi Lidije Pecotić u Beogradu.

Završila sam obuku za joga instruktore u Vidya yoga školi Dragana Lončara, iako ne radim kao instruktor joge, aktivno se bavim jogom već dugi niz godina za svoju dušu. Ranije sam bila na edukacijama iz nekoliko terapijskih pravaca koje nisam završila. Ono što bih izdvojila i što me negde dosta određuje je telesna terapija jer mi je rad sa telom ostao i dan danas jako važan i deo je ekspresivne art terapije i geštalt terapije. Povremeno posećujem radionice i ritritove autentičnog pokreta i slobodnog plesa.

Mnogo godina sam provela nesrećna jer nisam imala kontakt sa sobom. Imala sam utisak da živim jedan tuđ život. Radila sam u istraživanju tržišta i nisam bila ispunjena.

U međuvremenu sam postala joga instruktor i pohađala edukacije za psihoterapeute. Išla sam gotovo redovno na psihoterapiju još od puberteta. Plesala sam 5 ritmova i druge prakse koje uključuju autentični pokret i uopšte autentični izraz. Odlazila sam kod raznih terapeuta, praktičara, duhovnih majki, očeva, šamana, kuranderosa, edukatora i energetičara. Imala sam egzotične hobije i snažna i duboka iskustva. Ali to su bile, što bi jedan od mojih učitelja rekao “one-night stands”, to nije bio način života, jer je veći deo mog dana bio u kancelariji. A moja kreativnost je bila u najmanju ruku inhibirana.

Kada je patnja dostigla nivo “bolje da umrem nego ovako da živim”, napisala sam pesmu, napustila karijeru i otišla na more da ispraznim glavu. Odlučila sam da se nikada ne vratim u režim od devet do pet, istražim svoju kreativnost i posvetim se igri, umetnosti i radu sa ljudima.

Ekspresivna art terapija mi je ponudila duhovnost po mojoj meri – razigrani i kreativni duhovni svet. Sada znam da rad na sebi ne mora da bude mučenje – već uživanje.