Ritual opraštanja i vizija budućnosti

Ritual opraštanja i vizija budućnosti – novogodišnja online art terapijska radionica

Radionica je besplatna iliti moj novogodišnji poklon zajednici

nedelja 24. decembar 10-13h online Zoom platforma

Voleli ili ne voleli Novu godinu, ono što je ona za sve nas je jedan presek, proizvoljan trenutak u vremenu kada dajemo sebi dozvolu da „sahranimo“ lošosti iz prethodne godine i okrenemo novi list, počnemo iz početka. I onda pravimo spisak želja i novogodišnjih odluka. I pokušavamo da zaboravimo ono što je bilo u nadi da više neće biti. Moguće je da naše želje nisu energizovane baš zbog toga što zagledani u fantaziju bolje budućnosti ne gledamo u ono što treba da se završi.

Ideja koja stoji iza ove radionice je da ritual opraštanja sa prošlim iskustvima, u potpunosti doživljena asimilacija iskustva i separacija obezbeđuje energiju za naredne korake. Kroz umetnički izražaj ćemo izvesti ritual opraštanja, malo bivati u prostoru gde je sve, a ništa još nije i sa tog mesta kreirati viziju za budućnost.

KOME JE NAMENJENA RADIONICA

Svima koji žele kroz primenu ekspresivne art terapije da naprave ritual opraštanja od stare godine i ulazak u novu. Nije potrebno umetničko iskustvo ili talenat. Ovo je iskustvena radionica, nemojte očekivati predavanje ili intelektualnu razmenu.

KAKO SE PRIPREMITI

Potrebno je pripremiti art materijal:

  • Magazine, papir A3 formata, makaze, lepak ili selotejp
  • Materijal po želji za izradu lutkice (plastelin, glina, kanap, žica, tkanina, igla i konac, karton, perle, perje, vunica, sunđer, papir, krep papir…)
  • Pristojna internet konekcija, funkcionalna kamera, zvučnik, mikrofon (ne morate imati eksterne uređaje, ovo može biti integrisano u vaš računar, naglasak je na >funkcionalna<)
  • Udobna stolica, udobna odeća, malo prostora za rad sa telom i pokretom, privatnost
  • Prskalice (ako nađete), sveća, mirišljavi štapići ili nešto slično 

ŠTA DA OČEKUJETE

  • Koristićemo art terapijske metode, ali to ne znači da je potrebno umetničko iskustvo ili talenat. Ono što budemo izrađivali ne treba da bude lepo i da ima umetničku vrednost, već samo da bude naša autentična kreacija koju koristimo da razumemo svoju psihu.
  • Koristićemo jednostavnu tehniku izrade kolaža za koju ćete unapred pripremiti materijal (magazine, makaze, lepak i papir A3 formata). Druga tehnika je izrada lutkice za koju ćete pripremiti materijal po želji (imate gore navedene neke opcije).
  • U jednom delu radionice radićemo sa telom i pokretom, kako bismo i u telu osvestili taj deo sebe i što bolje ga upoznali. Jer dok ga ne upoznamo on će vladati nama.
  • Za radionicu je potrebno imati dovoljno volje da se ispoštuje činjenica da je u pitanju iskustvena radionica, radimo sa uključenim kamerama, imamo interakciju sa grupom, deliću vas u parove u kojima ćete imati procese istraživanja i razmene, očekuje se uključenost i posvećenost procesu.

PRIJAVE

Prijave putem formulara na linku

O MENI

Mina Miljković mast.psihol. praktičarka ekspresivne art terapije, na završnoj godini Geštalt psihoterapije. Više

KONTAKT

radionice@leela.rs
+381 60 329 34 84