Art terapijske grupe: EKSPRESIVNI PONEDELJAK

Online grupa za ekspresivnu art terapiju postoji od novembra prošle godine. Susreti izgledaju tako što se okupimo na Zoom-u ponedeljkom u 19h i družimo se 2 sata. Svako pripremi sebi nešto art materijala da ima sa čim da radi kada dođe do izrade arta.

Razgovaramo o temama koje su nam bitne, koje nas žuljaju ili dodiruju. Onda obično meni padne na pamet kako bismo to mogli da pretvorimo u kreativni proces. Radimo art od raznih materijala, nekad koristimo pokret, telo, muziku, s vremena na vreme i zapevamo. Nismo uvek ozbiljni iako su nam teme ozbiljne. Koristimo art terapijske tehnike kako bismo razumeli dešavanja u našoj podsveti, patnju i život. Interpretiramo koliko možemo i pronalazimo smisao. I što je najvažnije – zajedno smo u tome.

Ukoliko imate želju za redovnim art terapijskim susretima, da se kreativno ispoljavate a istovremeno se bavite svojim mentalnim zdravljem ili egzistencijalnim patnjama, za grupom koja vam može biti podrška gde god da se nalazite u životu, ili pak geografski 🙂, a želite da to bude online jer ili niste u Beogradu ili imate neki drugi razlog – dobrodošli ste!

Cena na mesečnom nivou je 4200rsd (36e). Ukoliko želite da dolazite manje redovno od 1x nedeljno, možete – u tom slučaju plaćaćete po terminu 1500 rsd (13e). Ali imajte na umu da je za članstvo u grupi neophodan uslov prisustvo minimum 2x mesečno. Možete doći jednom da probate, pa onda odlučite da li je to za vas.

Grupu vodi Mina Miljković, tj ja 🙂 Evo i kratke biografije:

Psiholog, student geštalt psihoterapije, praktičarka ekspresivne art terapije. Završila i obuku za instruktore joge u školi Dragana Lončara, godinama istražuje različite prakse i modalitete psihoterapije i “rada na sebi” posebno ekspresivne kao što su ples, telesne i umetničke metode. Njen životni moto je prihvatanje svega – i dobrog i lošeg – sa ljubavlju i pomirenošću i pronalaženje smisla ljudske egzistencije i patnje.

I jedno iskustvo članice grupe:

“Kao neko ko je prošao kroz različite vidove psihoterapije, mislim da sam kod Mine na ekspresivnoj art terapiji našla mesto gde mogu biti potpuno iskrena tamo gde je najteže biti iskren: u odnosu prema sebi. Svakom je potrebno da ima prostor da bude autentično svoj, bez osuda I cenzura drugih, I još bitnije, bez samoosuđivanja. Mogu reći da sam kod Mine u grupi našla taj siguran prostor u kom mogu da se polako I svojim tempom vratim sebi.”

Za bivanje u ovoj grupi potrebna je izvesna posvećenost i odgovornost prema grupi – redovno prisustvo i deljenje svoje istine sa grupom. Grupa je sigurno okruženje i ništa ne izlazi izvan okvira grupe. Neka od pravila rada u grupi su dobronamernost, čuvanje privatnosti članova, nesavetovanje, svi smo jednaki, dolaženje na vreme, za online uslove – uključene kamere, funkcionalni mikrofon i zvučnici. Odsustvo se najavljuje okvirno 24h ranije u zajedničkoj viber grupi, da bismo kada počne susret svi bili upućeni u strukturu grupe za taj dan.

Grupa nema ograničeno trajanje, može trajati više meseci ili godina, videćemo kakva će biti sudbina ove grupe. Susreti uvek traju 2 sata.

Ako te zanima da čuješ više javi mi se mejlom radionice@leela.rs ili telefonom 060 329 34 84

Više o ekspresivnoj art terapiji pročitaj OVDE

Više o meni potraži na stranici O MENI