Bože sestro ko da diluješ

To mi je trebalo da čujem da bih ownovala svoje mesto u ovom svetu 🙂 Bila sam na žurci pre neko veče i pričala sam sa jednom devojkom o art terapiji i mom pozivu i životnom putu. Ona me upitala kad ću da počnem da radim s klijentima. Ja sam joj rekla da sam već počela ali ne smem ništa javno. Long story short iako se već neko vreme osećam potpuno komforno da radim s ljudima pošto još nisam zvanično psihoterapeut ne smem da sednem u taj svoj identitet. I ona, carica, kaže sledeće: “Bože, sestro, ko da diluješ”. I kao šamar da mi je opalila, ja shvatim da krišom radim nešto što mi je životna misija, za šta sam talentovana ko carica i što teče i što mi je sudbina a pritom nije dilovanje i ilegalno, već totalno humana aktivnost 🙂 I pomislim “Đizse Krajste, pa da li sam ja normalna”?!

I eto tako sam odlučila da vam kažem da sam ja Mina Miljković, psiholog, praktičarka ekspresivne art terapije, student Geštalt terapije i da – radim sa klijentima. Grupno i individualno. Pa ako je neko zainteresovan za art terapiju u bilo kom njenom predivnom obliku može slobodno da mi se javi. Jer ja radim. Isto tako, ako znate neku nevladinu organizaciju, školicu, studio ili nešto slično kome bi možda bilo interesantno da sarađuje sa mnom javite mi.

Ovo je moj poklon sebi za Novu godinu. Tražila sam od Deda Mraza svoj profesionalni identitet i shvatila da jedino ja mogu sebi da ga dam 🙂

Fotografiju je uslikala Albina Gavrilović i ova slika je deo mog profesionalnog identiteta.

Želim vam da sebi date ono što vam je potrebno u Novoj godini, da se pobrinete za sebe, da kreirate sve što želite da kreirate, da se potrudite maksimalno a onda nekad nešto da pustite i da ide lako! Srećna vam Nova godina!